Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Dit zijn de nieuwe smartphones en smart toestellen van Google

Dit zijn de nieuwe smartphones en smart toestellen van Google

Google, dochtermaatschappij van Alphabet, heeft de tweede generatie van zijn Pixel smartphones voorgesteld, naast nieuwe voice assistenten; het bevestigt hiermee nogmaals zijn voornemen om de strijd aan te gaan met Apple en Amazon op het vlak van hardwareproducten.

Tot de nieuwigheden die de elektronicareus voorgesteld heeft behoren ook een draagbare computer ("Pixelbook"), draadloze mini-koptelefoons en kleine camera`s à la GoPro. Deze nieuwe producten "illustreren perfect onze strategie om de hardware van binnenuit te herdefiniëren", zo verklaarde Rick Osterloh, CEO van de afdeling producten bij Google.

De Pixel 2 smartphone zal in twee grootten beschikbaar zijn vanaf 19 oktober, met een prijs voor het instapmodel vanaf 649 dollar (552 euro), en voor het iets meer high end model betaalt u 849 dollar.

Het Pixel-gamma geniet noch van de naambekendheid van het iPhone merk van Apple, en van de Galaxy van Samsung, noch van het marktaandeel dat deze twee giganten uit de sector hebben. Maar de eerste Pixel, die een jaar geleden op de markt gebracht werd, werd toch gewaardeerd voor zijn camera en de kwaliteit van de software en apps. Analisten menen dat Google al een twee miljoen stuks verkocht heeft van zijn smartphone, waarmee de groep een recordniveau inkomsten kan melden dat niet gebonden is aan reclame.

Google maakte vijf jaar geleden zijn entree in de smartphones, met de overname van Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar. Het bedrijf zegt dat zijn afdeling "andere" inkomsten, die de verkoop van producten en van online storage diensten omvat, goed was voor een 12% voor het totale omzetcijfer van het laatste trimester.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top