Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Belgische start-up Utopix haalt meer dan €200.000 op

De Belgische start-up Utopix haalt meer dan €200.000 op

Utopix, het eerste Belgische platform dat zich specialiseerde in het ter beschikking stellen van fotografen aan bedrijven en agentschappen, heeft zopas zijn eerste fondsenwerving achter de rug.

Het is bij verschillende spelers uit het netwerk van Business Angels dat Utopix partners gevonden heeft om zijn expansie en de ontwikkeling van zijn talrijke projecten te verzekeren. Nu het in totaal €204.000 opgehaald heeft, beschikt Utopix over de middelen om zijn doelstellingen te bereiken.

Een fondsenwerving voor automatisering
De doelstellingen zijn vast omlijnd: voor Utopix is het automatiseren van het bestelproces de prioriteit. Zo wil het bedrijf het ontvangen van de briefing van zijn B2B klanten vereenvoudigen.

"Wij willen een gemakkelijke en efficiënte klantervaring bieden, evenals een snel opnemen van de bestelling van onze klanten, terwijl wij toch ook aanwezig willen zijn bij specifiekere behoeften en voor omvangrijke projecten", aldus Maxime Arcari, CEO van Utopix.

Voor de start-up is automatisering geen synoniem van ontmenselijking. Het team wil de ervaring vereenvoudigen terwijl het de klant toch maximaal begeleidt bij het opzoekwerk en de realisatie van zijn projecten.

Ambitie voor 2018: de Benelux veroveren!
Vanaf eind dit jaar wil Utopix zijn klanten een netwerk van professionele fotografen aanbieden dat zich uitspreidt over het hele land. "Wij zijn verheugd dat wij vanaf september het team kunnen uitbreiden met een Nederlandstalige verkoper, zodat wij onze activiteit overal in Vlaanderen kunnen ontplooien!", aldus Maxime Arcari, CEO van Utopix.

Deze opening naar Vlaanderen toe zal gepaard gaan met de rekrutering van talentrijke en ervaren fotografen van buiten onze landgrenzen. De klanten van Utopix hebben hen al gevraagd om opdrachten in Nederland en Luxemburg te realiseren, wat de volgende terreinen zullen zijn waar de startup de bedrijven (uit alle sectoren) en agentschappen zal toelaten om online en heel eenvoudig een professionele fotograaf te reserveren om hun verschillende fotografieprojecten uit te voeren.

Utopix rekruteert zijn dienstverleners op basis van strenge criteria. Alle fotografen worden met zorg uitgekozen. Zij moeten beantwoorden aan criteria op vlak van ervaring en kwaliteit die vastgelegd zijn door het team en zijn recruters-fotografen in het netwerk. Dankzij de fondsenwerving zal de start-up zijn diensten ook ontwikkelen en aanpassen voor het maken van video`s, het nemen van luchtbeelden (drones) en virtuele rondleidingen.

Het volgende jaar kondigt zich aan als een jaar vol wendingen en ambities voor Utopix, dat de visie heeft om snel dé Europese referentie te worden waar men een  beeldprofessional kan vinden die gekwalificeerd én beschikbaar is.

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top