Connect with us
woman-sunglasses

People

Dara Khosrowshahi aan het hoofd van Uber

Dara Khosrowshahi aan het hoofd van Uber

Uber Technologies heeft officieel bevestigd dat Dara Khosrowshahi, voormalig CEO van online reisorganisatie Expedia, aan het hoofd komt van het bedrijf.

De betrokkene heeft, in een mededeling aan het personeel, verklaard dat het bedrijf zijn cultuur zou veranderen en dat het over 18 tot 36 maanden naar de Beurs zou kunnen trekken. "Het bedrijf moet veranderen", zo heeft hij gezegd, volgens de Twitterfeed van de directie communicatie van Uber. "Wat ons tot dit niveau gebracht heeft, is niet dat waarmee wij het volgende niveau kunnen bereiken".

Khosrowshahi, 48 jaar en van Iraanse origine, werd zondag door de beheerraad van Uber aangesteld maar zijn benoeming werd pas dinsdag officieel bekend gemaakt, de tijd om over zijn contract te onderhandelen. Hij zal een pak werk hebben nu de gigant in het reserveren van auto`s met chauffeur al een jaar een reeks crisissen doormaakt die in juni tot een hoogtepunt kwam met de afzetting van de vorige CEO, Travis Kalanick.

Terwijl de beheerraad en het directieteam van Uber zijn komst begroetten, heeft Khosrowshahi een mail gericht aan het personeel van Expedia, waarin hij uitlegt dat hij "een van de moeilijkste" beslissingen van zijn leven moest nemen.

In 12 jaar tijd heeft Khosrowshahi van Expedia de wereldwijde nummer één van de online reissites gemaakt op vlak van boekingen, een evolutie die gepaard ging met een verzesvoudiging van zijn beurskoers. "Ik moet bekennen dat ik bang ben. Ik ben al zo lang hier bij Expedia dat ik vergeten ben hoe het leven daarbuiten is", bevestigt hij in zijn mail.

De nieuwe sterke man van Uber is vanaf woensdag in San Francisco voor een ontmoeting met het personeel op de maatschappelijk zetel, waarna hij volgens planning in de volgende weken naar het buitenland trekt om van gedachten te wisselen met de personeelsleden van het platform en de chauffeurs.

Khosrowshahi kwam in 1978 met zijn ouders naar de Verenigde Staten, ten tijde van de strubbelingen die aan de islamitische revolutie in Iran voorafgingen. Hij is ingenieur van opleiding en wordt door zijn naasten omschreven als een vriendelijk man, een doorzetter, die koelbloedig kan blijven in stresssituaties. Kwaliteiten die voor hem ongetwijfeld waardevol zullen zijn bij Uber.

Het autoverhuurbedrijf met chauffeur vormt het voorwerp van een risicovolle klacht van Waymo (Alphabet groep), die de projecten voor zelfrijdende auto`s bedreigt. De beheerraad van Uber is verdeeld over een andere klacht gericht tegen Travis Kalanick, en het imago van het bedrijf werd besmeurd door verschillende beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongepast gedrag van de kaderleden.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top