Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Hoe iBanFirst de kosten bij buitenlandse betalingen gaat verminderen voor de Belgische bedrijven

Hoe iBanFirst de kosten bij buitenlandse betalingen gaat verminderen voor de Belgische bedrijven

Het Brusselse Fintech platform, dat nu opgenomen is in het Isabel-systeem, wil een revolutie veroorzaken bij de wisseloperaties door de tarieven voor internationale betalingen, uitgevoerd door Belgische bedrijven, te laten dalen.

iBanFirst, de in België gevestigde open banking Fintech, is nu geïntegreerd in het betaalplatform Isabel, dat door een 75.000 mensen in Belgische bedrijven gebruikt wordt. Met haar nieuwe betaaloplossing kunnen bedrijven besparen op de transacties in vreemde munten, dankzij een transparante, low cost en real time dienst. Een stap die een nieuw tijdperk inluidt in het betaalsysteem van de banken waar specialisatie essentieel geacht wordt voor het overleven.

iBanFirst wil een concrete oplossing brengen voor de hoge kosten waarmee betalingen in buitenlandse munt gepaard gaan, door real time wisselkoersen aan te bieden. De gebruikers zullen het tarief kennen dat zij krijgen op het moment van de transactie. Bovendien is de commissie, die per transactie aangerekend wordt, lager dan wat door de grote banken opgelegd wordt. Die factureren namelijk 2-3% commissie, waaraan zij nog verborgen kosten toevoegen (transactiecommissie, rekeninghouderkosten, enz.).

De diensten van iBanFirst zijn voortaan beschikbaar via het financieel transactieplatform Isabel, waarvan 75.000 gebruikers in 30.000 bedrijven en KMO in België gebruik maken.

"Internationale betalingen zijn over het algemeen complex. Voor bedrijven die grote hoeveelheden betalingen moeten uitvoeren in vreemde munt, zijn de kosten bij de klassieke financiële instellingen niet alleen hoog, maar ook onvoorspelbaar. iBanFirst geeft hen toegang tot een goedkope en 100% transparante dienst", aldus Pierre-Antoine Dusoulier, CEO en oprichter van iBanFirst.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top