Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Vijf miljoen adverteerders maken elke maand gebruik van Facebook

Vijf miljoen adverteerders maken elke maand gebruik van Facebook

Facebook zou zeer binnenkort moeten aankondigen dat het meer dan vijf miljoen adverteerders per maand telt, en dat het zijn aanbod aan reclamediensten voor kleine bedrijven zal uitbreiden, in de hoop hen te lokken naar zijn mobiele platform.

Het aantal adverteerders op het sociale netwerk heeft een belangrijke kaap overschreden, wat aantoont dat het nog altijd een groeimarge blijft behouden, ondanks zijn indrukwekkende omvang, zo verklaarde Sheryl Sandberg, COO van de Amerikaanse groep in een interview aan Reuters.

Facebook had in september gemeld dat het vier miljoen adverteerders telt, tegenover drie miljoen in maart 2016. Het belangrijkste sociale netwerk ter wereld telt 1,9 miljard gebruikers. Facebook is verwikkeld in een gevecht met Google om de dominantie van de online reclame. De twee Silicon Valley giganten zouden in 2018 een 46% van de online reclamemarkt moeten concentreren, aldus het onderzoeksbureau eMarketer.

Heel wat van die adverteerders zijn grote bedrijven, maar om ook de kleine bedrijven aan te trekken biedt Facebook een resem tools aan, zoals de applicatie Ads Manager, die hun advertenties beter moet targeten en de performantie van de reclamecampagnes moet meten. Een mobiele designstudio, online opleidingen in 10 talen en een beheerstool voor boodschappen van de klanten zijn ook verkrijgbaar.

De sectoren van de online distributie & amusement en media zijn sterk vertegenwoordigd, zo stipte Facebook aan, dat eraan toevoegt dat 75% van deze grote adverteerders buiten de Verenigde Staten gevestigd is.

De sterkste stijgingen werden genoteerd in India, Thailand, Brazilië, Mexico en Argentinië, zo voegt de groep uit California eraan toe. Bijna 50% van de adverteerders creëert advertenties voor mobiele toestellen.

Meer dan 90% van de gebruikers logt op Facebook in via zijn mobiele toestel, en reclame op het mobiele toestel vertegenwoordigt 84% van het omzetcijfer in reclame, zo had het bedrijf in februari gezegd.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top