Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Waarom verkoopt Jeff Bezos elk jaar voor 1 miljard aandelen van Amazon?

Waarom verkoopt Jeff Bezos elk jaar voor 1 miljard aandelen van Amazon?

De oprichter van Amazon.com, Jeff Bezos, heeft uitgelegd dat hij elk jaar ongeveer voor één miljard dollar van zijn aandelen in de e-commerce site verkoopt, om zo zijn bedrijf voor raketlanceerders, Blue Origin, te financieren.

De eerste testvluchten van het programma, dat passagiers tot een honderd kilometer boven de aarde wil brengen, waren voorzien voor dit jaar, maar zullen ongetwijfeld uitgesteld worden tot volgende jaar, zo vertelde Jeff Bezos aan journalisten tijdens een colloquium over de ruimte in Colorado Springs.

"Mijn business model momenteel (…) voor Blue Origin is dat ik ongeveer een miljard dollar aan Amazon-aandelen per jaar verkoop, die ik dan gebruik om in Blue Origin te investeren", legde de CEO van Amazon.com uit, die ook de Washtington Post in handen heeft.

Jeff Bezos wil van Blue Origine na verloop van tijd een rendabel en autonoom bedrijf maken, en goedkope ruimtevluchten aanbieden waarmee miljoenen mensen boven de aarde kunnen leven en werken, zo verduidelijkte hij.

Jeff Bezos is de belangrijkste aandeelhouder van Amazon; hij bezit volgens de gegevens van Thomson Reuters 80,9 miljoen aandelen van de groep, of bijna 17% van het totaal van de aandelen, die volgens de sluitingskoers van woensdag gevaloriseerd worden op meer dan 73 miljard dollar (ongeveer 68 miljard euro).

(Via Reuters)

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top