Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De Verenigde Staten annuleren de regels die data op het internet moesten beschermen

De Verenigde Staten annuleren de regels die data op het internet moesten beschermen

Donald Turmp heeft maandag de afschaffing uitgevaardigd van maatregelen die de data van gebruikers op het internet moesten beschermen, en die onder zijn voorganger Barack Obama ingevoerd waren, zo kondigt het Witte Huis aan.

De Amerikaanse president bevestigt hiermee de stemming van het Congres verleden week. Een beslissing waartegen fel tegen geprotesteerd werd door burgerrechtenorganisaties, en die beschouwd wordt als een overwinning voor internet service providers zoals AT&T, Comcast en Verizon.

De wetgeving, die nog niet van kracht geworden was, verplichtte de providers om aan hun klanten toestemming te vragen vooraleer zij hun gegevens mochten gebruiken, zoals geolocalisatie, financiën, gezondheid, of elke andere informatie die afkomstig is van hun online historiek.

Voor de tegenstanders creëerde deze regel een verschillende behandeling: websites en zoekmachines zoals Google of Facebook zijn niet aan dezelfde verplichtingen onderworpen.

Deze beslissing heeft geleid tot een opmerkelijke toespraak van een democratische senator, die u in de video hieronder bekijken kan.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top