Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Odoo lanceert Odoo Studio, een platform om gemakkelijk een applicatie te maken

Odoo lanceert Odoo Studio, een platform om gemakkelijk een applicatie te maken

Bij informatica heeft de DIY de wind in de zeilen. Odoo, een business management software, heeft zopas Odoo Studio uitgebracht. Met deze nieuwe tool, beschikbaar op het platform Odoo Online, kan u nieuwe applicaties maken en bestaande apps personaliseren. Odoo Studio zet de management software open voor nieuwe markten.

Met de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface wordt het maken van een app kinderspel. Of u nu over vaardigheden als ontwikkelaar beschikt of niet, met de blokken die u verschuift en neerzet kan u velden en opties toevoegen op alle reeds bestaande views.

Dit betekent daarom niet dat de ontwikkelaars geen code meer zullen schrijven. Integendeel, zo legt Fabien Pinckaers, CEO van Odoo, uit: "Het is een uitstekende tool voor ontwikkelaars die er prototypes van hun apps kunnen maken of snel het skelet van een module kunnen uitwerken".  De ontwikkelaars worden dus helemaal niet in de steek gelaten: zij hebben toegang tot een modus in de Odoo Studio die hen bijkomende functies biedt zoals een XML editor, technische functionaliteiten, enz.

Maken maar ook personaliseren
De gebruiker kan Studio installeren en zijn apps die al in zijn database geïnstalleerd zijn, verder aanpassen. Wijzigingen zoals het toevoegen van een veld, een naam wijzigen, menu`s herschikken, zijn heel simpel te doen, in enkele minuten tijd.

Odoo zou Odoo niet zijn zonder de "integratie"
Odoo is gekend voor zijn uitgebreid en gevarieerd aanbod van geïntegreerde apps. En Studio volgt diezelfde logica van de uitgever: apps, gemaakt met Odoo Studio, kunnen gebruik maken van de reeds bestaande functionaliteiten in het systeem. Hierdoor is de Odoo database automatisch geïntegreerd in gelijk welke nieuwe app die met Odoo Studio gebouwd is.

De beheersoftware dekt een grote waaier professionele behoeften, dankzij de 30 apps die standaard beschikbaar zijn. Maar sommige sectoren waren nog niet aan bod gekomen omwille van hun soort product of sommige verkoopprocessen. Maar nu kan Odoo meer dan ooit een antwoord bieden op de specifieke behoeften van iedereen. De standaard apps vergaren immers al 85% van de professionele behoeften die op de markt heersen. Met Odoo Studio kan men de applicaties personaliseren en er details aan toevoegen die nog niet bestonden.

Het voorbeeld van de immobiliënsector, dat in de teaser video van Odoo Studio voorgesteld wordt, is daar een mooi bewijs van. Met de nieuwe app kan men de verkoop van woningen en gronden beheren, iets dat Odoo nog nooit ontwikkeld had.

In de loop van de laatste 10 jaar is Odoo (voorheen OpenERP) gegaan van een eenmansbedrijf tot een volwassen bedrijf met meer dan 300 werknemers. Odoo zou nu de meest geïnstalleerde zakelijke software zijn met meer dan 200.000.000 gebruikers wereldwijd, gaande van kleine startups (1 gebruiker) tot grote bedrijven (meer dan 300.000 gebruikers).Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top