Connect with us
woman-sunglasses

People

Tesla kaapt Chris Lattner weg bij Apple om zijn autopiloot te verbeteren

Tesla kaapt Chris Lattner weg bij Apple om zijn autopiloot te verbeteren

Tesla Motors heeft bij Apple een hooggeplaatste ingenieur weggekaapt die nu de leiding krijgt over zijn automatische pilootsoftware.

Chris Lattner, die meer dan tien jaar geleden bij het merk met de appel kwam, zei in een online gepubliceerd bericht aan de ontwikkelaars van het merk, dat hij "Apple deze maand zou verlaten om elders  een opportuniteit na te jagen", zonder te preciseren waar dat was.

Tesla van zijn kant heeft in een boodschap op zijn website bevestigd dat het Chris Lattner aangeworven heeft als vicepresident van de Autopilot-software, zonder echter te preciseren wanneer hij zijn taak zou aanvatten. Tesla wou niet meer zeggen en Apple heeft zich beperkt tot het bevestigen van het vertrek van zijn ingenieur.

De komst van Chris Lattner bij Tesla betekent een grote overwinning voor de bouwer van elektrische auto`s, want nu kan hij full time beschikken over een figuur die in dit segment een symbool is. Tot nu stond het Autopilot systeem van Tesla tijdelijk onder leiding van Jinnah Hosein, de softwarebaas bij SpaceX, een ander bedrijf waar Elon Musk aan het hoofd staat.

Autopilot is een systeem dat het sturen ondersteunt en waarmee de automobilisten hun wagen kunnen besturen, de rijbaan bewaren en zelfs in bepaalde omstandigheden op automatische piloot overschakelen. Maar het is niet bedacht om de chauffeur volledig te vervangen - hij moet meester blijven van zijn voertuig.

Het systeem wordt op kritiek onthaald door zijn tegenstanders, die het ervan beschuldigen de oorzaak te zijn van verschillende ongevallen. Het Amerikaanse agentschap voor veiligheid op de weg (National Highway Traffic Safety Administration, NTSA) heeft onder andere een onderzoek geopend na een dodelijk ongeval dat zich in mei 2016 voordeed in Florida, en waarbij een Tesla-model betrokken was met een Autopilot aan boord.

Bij Apple stond Chris Lattner aan het hoofd van de afdeling gespecialiseerd in ontwikkelingstools, waaronder de befaamde programmeertaal Swift, die het maken van apps voor iOS, het besturingssysteem voor iPhone en iPad, vereenvoudigd heeft. Onder zijn vleugels is Swift ook een "open source" taal geworden, waardoor de ontwikkelaars het vrij en gratis kunnen gebruiken, zonder rekenschap te moeten afleggen aan Apple.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top