Maakt WhatsApp binnenkort winst dankzij jouw gegevens?

Voor het eerst sinds het vier jaar geleden overgenomen werd door Facebook, heeft WhatsApp zijn Algemene Voorwaarden gewijzigd alsook zijn Privacy beleid. Het wil namelijk de gegevens van de gebruikers delen voor commerciële doeleinden.

post-image-3

Verleden donderdag heeft WhatsApp zijn miljard gebruikers geïnformeerd dat hun telefoonnummer gedeeld zal worden met Facebook, en dat zij voortaan doelgerichte reclameboodschappen kunnen ontvangen en meldingen die rechtstreeks door bedrijven gestuurd zullen worden.

De mobiele boodschappendienst tracht ons echter gerust te stellen door details te vermelden over "andere functionaliteiten die de privacy van de boodschappen moeten bewaren, onder andere door de boodschappen op het platform end-to-end te versleutelen".

We zouden dertig dagen tijd hebben om te verhinderen dat WhatsApp onze gegevens met Facebook deelt (als het al niet gebeurd is). Daarvoor moet u naar dei nstellingen van uw account gaan, daar de functie "Account" kiezen en de optie "Informatie van mijn account delen met Facebook" uitvinken.

Uw persoonlijke gegevens zullen daarmee veilig zijn… tot aan de volgende episode!

Back to top button
Close
Close