Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Cohabs, colocatie op maat van de generatie Y

Cohabs, colocatie op maat van de generatie Y

Colocatie of samen huren is niets nieuws. Toch hopen tal van ondernemers overal ter wereld zich erop te kunnen storten om er een echte business an te maken. Volgens verschillende studies zou het aantal jongeren tussen 18 en 35 jaar dat kiest voor een gedeelde woning, verdubbeld zijn tegenover de jaren 80. Een Belgische startup heeft het juiste spoor geroken en zit nu op goede weg.

In dit tijdperk van samenwerking en van crisis is de colocatie, het samen huren, in zwang, net als coworking, het delen van een kantoor. In dit kader is de startup Cohabs ontsproten aan de breinen van twee Belgische ondernemers, Youri Dauber en François Samyn, die vervolgens gezelschap kregen van Malik Dauber en Vinciane Daubels.

Met vooral een focus op de doelgroep van "expat" werknemers, heeft Cohabs sinds enkele maanden een netwerk van gedeelde huizen gecreëerd, dankzij snelgroeiende fondsen (1 miljoen euro momenteel). Dit netwerk biedt volledig gemeubelde en flexibele logementsoplossingen voor jongeren actief in Brussel.

De logementen zijn bedacht voor een ecologisch verantwoorde en connected generatie, met onder andere een speciale app voor de leden (in ontwikkeling), slimme thermostaten per kamer, of systemen om regenwater te recycleren. Het project draait rond zijn community, vooral via Facebook en biedt zijn leden - buiten logies - tal van activiteiten zoals yogalessen, gedeelde etentjes of conferenties.

 

Cohabs bezit momenteel in Brussel drie open gebouwen en één gebouw in de steigers, voor een totaal van 44 kamers. Alle kamers zijn momenteel bezet en de wachtlijst wordt elke dag langer, een bewijs van de groeiende vraag naar dit soort logies.

Na een "family and friends" fondsenwerving, zoekt Cohabs nu een grote investeerder om zijn ontwikkeling verder te zetten en het aantal panden en zijn community uit te breiden.

Het idee van de colocatie is uiteraard niet nieuw, maar de digitale laag maakt er een nuttig en goed doordacht project van, bestemd voor een welbepaald publiek. Met een goed uitgewerkt businessmodel en oprichters die doorwinterd zijn in het proces van het creëren van bedrijven, zal Cohabs ongetwijfeld het gat in de immo-markt en de Belgische startup-scène vinden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top