Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

De videoreclame-business gaat van start op Pinterest

De videoreclame-business gaat van start op Pinterest

De Amerikaanse webdienst Pinterest, waarop gebruikers "pins" zetten met wat hen bezighoudt, heeft enkele dagen geleden de lancering aangekondigd van videoreclame.

Het is de stijging met 60% van de videotutorials op het web die het sociale netwerk het idee gegeven heeft om gesponsorde video`s uit te rollen op de internationale markten.

Pinterest lanceert momenteel deze nieuwe vorm van reclame in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De reclamefilmpjes zullen gekoppeld worden aan "pins" en doorverwijzen naar webpagina`s die een verband hebben met de voorgestelde producten of merken. De interessegebieden waarop men zich richt zijn schoonheidsproducten, dierenvoeding en mode.

De startup uit Silicon Valley heeft overtuigende resultaten behaald bij het uittesten van deze nieuwe reclameformule met 12 partners, waaronder Universal Pictures, Garnier en Old El Paso. Door te betalen voor gesponsorde pins kunnen zij vaker verschijnen en zich tot een meer doelgericht publiek richten.

Met 100 miljoen gebruikers, waaronder consumenten op zoek naar producten die zij van plan zijn om aan te kopen, blijkt het sociaal netwerk een strategische plek om reclame te verspreiden. Tijdens de fondsenwerving van Pinterest midden maart 2015 werd de waarde van het bedrijf op 11 miljard dollar geschat.

Is Pinterest hard op weg om de meest in het oog lopende startup te worden van Silicon Valley?

Alison Druart (st.)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top