Hoe België zijn « Digital Act » toepast

Krachtens deze nieuwe wet hebben elektronische documenten voortaan dezelfde juridische waarde als hun papieren tegenhangers. Een grote sprong voorwaarts voor de digitale administratie tussen bedrijven en hun klanten. Een tip van de sluier opgelicht met een eerste concrete toepassing.

post-image-3

Het Parlement heeft op 7 juli jongstleden het eerste deel goedgekeurd van wat de `Digital Act` genoemd wordt, aangestuurd door de  minister van de Digitale Agenda Alexander De Croo. Een reeks wetsvoorstellen die elektronische documenten dezelfde juridische waarde toekennen als hun papieren tegenhangers. Dat betekent onder andere dat elektronische archivering nu legaal toegestaan is en dat de ongeveer 33 miljoen aangetekende zendingen die elk jaar in ons land verstuurd worden, voortaan via digitale weg kunnen geschieden.

In de praktijk heeft een bedrijf zoals Doccle al het voortouw genomen, door de bedrijven (die gebruik maken van dit platform) de mogelijkheid te bieden om aangetekende digitale stukken te verzenden aan de prijs van een normale digitale transactie.

"Deze nieuwe wet laat ons toe om maximaal de kracht van ons coöperatief ecosysteem en van onze gebruikersgemeenschap te benutten. Zowel particulieren als bedrijven kunnen voortaan deze dienst gebruiken. Voor particulieren is het gebruik volledig gratis; voor de bedrijven is de kost identiek aan die van een normale digitale zending", zo verklaarde Bram Lerouge, CEO van Doccle, dat de verdere evolutie van de Digital Act zal blijven opvolgen.

Back to top button
Close
Close