Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Israël beschuldigt Facebook van een gebrek aan medewerking

Israël beschuldigt Facebook van een gebrek aan medewerking

Facebook doet zijn best om aanstootgevende content van zijn pagina`s te verwijderen, zo verklaarde het sociale netwerk zondag als antwoord op de kritiek van Israël dat het Amerikaans bedrijf te weinig zou meewerken tegen boodschappen die tot geweld aanzetten

De regering van Benjamin Netanyahu beschuldigt Facebook ervan dat het een klimaat van geweld handhaaft en bereidt daarom een wetsvoorstel voor dat de regering zou toelaten om de sociale netwerken te bevelen content te verwijderen die beschouwd wordt als een bedreiging voor de veiligheid van Israël.

De Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan, heeft de druk op de groep nog opgevoerd en Facebook zaterdag ervan beschuldigd het werk van de politie te "saboteren" door niet mee te werken aan onderzoeken naar potentiële verdachten op de bezette Westelijke Jordaanoever en door "zeer strenge criteria te hanteren om content en boodschappen te verwijderen die tot geweld aansporen".

Zonder rechtstreeks op deze beschuldigingen te antwoorden heeft Facebook zondag in een persbericht verklaard dat het nauw overlegt met de Israëlische autoriteiten. "Wij werken regelmatig samen met veiligheidsinstellingen en beleidmakers in de hele wereld, inbegrepen Israël, om ervoor te zorgen dat de gebruikers weten hoe ze Facebook veilig kunnen gebruiken. Er is op ons platform geen ruimte voor content die geweld uitdraagt, voor directe bedreigingen, voor terroristische of hate speech", beklemtoont het sociaal netwerk.

"Wij hebben een set normen die de gebruikers moeten helpen te begrijpen wat er toegelaten is op Facebook, en nodigen hen uit om het te signaleren wanneer zij content opmerken waarvan zij menen dat die in strijd is met deze normen, zodat wij elk geval kunnen onderzoeken en snel reageren."

Gilad Erdan van zijn kant heeft de Israëli`s opgeroepen om de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, te `bedelven` onder boodschappen om hem aan te zetten zijn beleid te wijzigen. Hij uitte zijn kritiek zondag in een interview in de krant Yedioth Ahronoth.

Van de 74 "bijzonder opzwepende en extremistische boodschappen" die Israël aan Facebook gesignaleerd heeft, werden er 24 verwijderd, zo zei hij. "Het grote probleem ligt in Judea-Samaria, want Facebook erkent de controle van Israël over dat gebied niet en het is niet bereid om informatie te verschaffen", voegt de minister eraan toe die de bijbelse term gebruikt die Israël bezigt om de Westelijke Jordaanoever aan te duiden, die sinds 1967 bezet wordt en waar de Palestijnen, met steun van de internationale gemeenschap, een staat willen oprichten.

(via Reuters)

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top