Ontdek wat Google over u weet

Het zal u wellicht niet verbazen dat Google veel weet over veel mensen. Toch kunt u voortaan ontdekken wat Google juist over u weet.

post-image-3

Sinds kort kunt u bij de rubriek "Mijn activiteit" van uw account ontdekken in welke mate de reclamedienst van Google uw activiteiten op het web traceert. Of het nu gaat om opzoekingen en de keren dat u inlogde, de video`s die u bekeek, of een massa andere informatie: u kunt voortaan uw Google Historiek bekijken.

Tevens kunt u via een nieuw `opt-in` systeem de thema`s instellen waarvoor u al dan niet reclame wenst te ontvangen. Zo kunt u, om te vermijden dat u (nog meer) getraceerd wordt, het registreren van uw opzoekingen en activiteiten uitzetten, en zo voorkomen dat u bestookt wordt met reclame, of die nu beheerd wordt door Google of door andere externe sites. U zal echter snel opmerken dat de bekeken YouTube filmpjes voortdurend in het oog gehouden worden.

De Chrome-browser van Google tot slot biedt u ook een extensie om definitief het volgen via het cookie van DoubleClick (eigendom van Google) stop te zetten en de doelgerichte reclame er het resultaat van is. Het is toch al beter dan niets!

Back to top button
Close
Close