Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

De uitvinder van de Bitcoin wil zijn

De uitvinder van de Bitcoin wil zijn

Craig Wright, een Australiër die zegt de bedenker van de bitcoin te zijn, tracht een belangrijke portefeuille patenten samen te stellen rond de digitale munt en de technologie die het mogelijk maakt om die te ontwikkelen, aldus enkele van zijn vennoten en documenten die Reuters kon inzien.

Sinds de maand februari heeft hij meer dan 50 patenten aangevraagd in Groot-Brittannië via EITC Holdings Ltd, een bedrijf geregistreerd op het eiland Antigua, waarvan een bron dicht bij het bedrijf bevestigd heeft dat het banden heeft met Wright, zo blijkt uit publieke documenten.

In gesprekken met bronnen dicht bij EITC Holdings, waarvan twee van de vennoten van Wright beheerders zijn, kon bevestigd worden dat het bedrijf verder patenten blijft aanvragen. Het Britse Office of Intellectual Property maakt trouwens melding van 11 nieuwe octrooiaanvragen door het bedrijf in de voorbije week.

De toekenning ervan, al was het maar van enkele patenten, zou zware gevolgen hebben voor de banksector en andere industrieën die trachten te profiteren van de bij de bitcoin horende technologie, en ook voor de tientallen startups die opgericht zijn met de bedoeling het potentieel ervan te exploiteren.

Wereldwijd zouden financiële instellingen dit en volgend jaar een miljard dollar kunnen investeren in projecten rond de `blockchain`, de technologie  achter de bitcoin, aldus een onderzoek van de niche investeringsbank Magister Advisors.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top