Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Cisco investeert 10 miljoen dollar in de opleiding van cybersecurity-experts

Cisco investeert 10 miljoen dollar in de opleiding van cybersecurity-experts

Tegen 2019 zou er een tekort zijn van twee miljoen specialisten in cyberbeveiliging, zo blijkt uit het laatste jaarlijks securityrapport van Cisco. Om die trend om te buigen creëert de IT-reus Cisco een programma met beurzen en past het zijn certificeringen op vlak van netwerkbeveiliging aan.

In totaal zal het bedrijf 10 miljoen dollar uittrekken voor de opleiding van informatici die zich willen omscholen tot beveiligingsexpert. Het programma gaat in augustus 2016 van start en duurt twee jaar.

"Met dit programma helpen wij generalisten om experts in cybersecurity te worden, die op de hoogte zijn van de huidige dreigingen en die een expertise hebben in beveiligingstechnologieën voor netwerken. De bedrijven kunnen hen meteen inzetten en hun digitale transformatie uitrollen", aldus Linda van de Weerd, Security Lead bij Cisco België en Luxemburg.

Tegelijkertijd lanceert Cisco een nieuwe certificering voor netwerkspecialisten (Cyber Ops Certification) voor beveiligingsanalisten die de IT-systemen controleren en de aanvallen moeten opsporen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top