Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Crowdfunding om het bedrijf uit te breiden? MyMicroInvest en Partena werken samen

Crowdfunding om het bedrijf uit te breiden? MyMicroInvest en Partena werken samen

Het participatieve financieringsplatform MyMicroInvest en Partena Professional hebben beslist om hun krachten te bundelen en zo op innovatieve wijze het creëren van bedrijven en jobs te stimuleren.

Al enkele jaren kan crowdfunding een aantal bedrijven verleiden. De toegankelijkheid van een financiering is de voornaamste barrière voor het oprichten en ontwikkelen van bedrijven. Partena Professional wil hierin verandering brengen en heeft een partnerschap afgesloten met het Belgische crowdfunding platform MyMicroInvest. "De financiering van het bedrijf blijft de belangrijkste uitdaging voor ondernemers. Van bij het opstarten van een activiteit en de financiering van de groei, tot aan de problematiek van de overdracht van bedrijven. MyMicroInvest is een operationele, innovatieve oplossing, complementair op de financiering door de bank", zo legt Michel Halet uit van Partena Professional.

De twee bedrijven willen hun krachten bundelen en ondernemers en cijferberoepen (boekhouders, expert-boekhouders, enz.) begeleiden bij de financiering van hun bedrijf. "Wij willen aanwezig zijn bij elke fase van de levensloop van een bedrijf, door de klant een bevoorrechte toegang te geven tot producten en diensten die aan hun behoeften en beslommeringen aangepast zijn", legt Michel Halet uit. Buiten de financiering zou deze samenwerking ook de zichtbaarheid van de betrokken bedrijven moeten versterken via een tool die de deelname van het grote publiek stimuleert.

Met meer dan 32.000 leden is MyMicroInvest ongetwijfeld de grootste nationale speler in de sector; hij beperkt zijn tussenkomst niet tot het ophalen van fondsen. Een antwoord brengen op het probleem van de financiering van startups is één van de belangrijkste doelstellingen van het platform. Het bedrijf maakte al de financiering mogelijk van 52 bedrijven in diverse sectoren. "Wij werken veel met co-financiering, waar het `crowd` gedeelte een bredere investeringsronde aanvult en een soort validatie door de markt biedt", legt Guilllaume Desclée uit, Director Communication en Marketing bij MyMicroInvest.

"Deze strategische alliantie wil een motor zijn die dynamiek brengt en de komst van nieuwe ideeën of bestaande projecten ondersteunt door die structuren te financieren. Dit alles zonder beroep te doen op het traditionele bankkrediet, met de gemeenschappelijke wens om de ondernemers een diversificatie van het professionele aanbod en een  betere dienstverlening te bieden", aldus Gilles van der Meerschen, Partner en Head of Sales bij MyMicroInvest.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top