Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Carglass trekt naar de cloud: een première voor België!

Carglass trekt naar de cloud: een première voor België!

De specialist in het vervangen en herstellen van autoruiten heeft een belangrijke stap gezet in zijn IT-strategie, door zijn hele ERP naar de cloud over te zetten: een première voor België!

"Wanneer u in de toekomst een nieuwe voorruit bestelt, zal uw bestelling zich ergens in de cloud bevinden", aldus het bedrijf Carglass, dat ervoor gekozen heeft om gebruik te maken van nieuwe bedrijfssoftware die draait op Microsoft Azure in de datacenters van Microsoft in Amsterdam en Dublin.

Deze strategische beslissing makt van Carglass het eerste bedrijf in België dat zijn ERP Microsoft Dynamics AX host in de publieke cloud.

De IT-opdracht werd toevertrouwd aan ICT-dienstverlener Cegeka, die gezorgd heeft voor de ERP integratie alsook de ontwikkeling van een extra software voor Carglass.

Concreet ontvangen alle business units van het bedrijf voortaan hun informatie vanuit de cloud: de BU fitting (om autoruiten te herstellen of vervangen), het Europese distributiecentrum en de BU shared servies (financiën en personeelsbeheer).

Jean-Paul Teyssen, CEO van Carglass, zegt overtuigd te zijn van de voordelen van de cloud: "De reactietijd, de stabiliteit en vooral de flexibiliteit zijn positief geëvolueerd. Wij moeten ons bovendien niet meer bekommeren om de IT-infrastructuur. Het opstarten is even snel omdat de technologie reeds geconfigureerd is".

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top