Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Geeft Twitter zijn 140 tekens op?

Geeft Twitter zijn 140 tekens op?

Twitter ontwikkelt een nieuwe app waarmee de internauten "tweets" kunnen publiceren die tot 10.000 tekens kunnen bevatten, zo meldt de site Re/Code.

De microbloggingsite, waarvan de "tweets" beperkt zijn tot 140 karakters, is van plan om deze dienst tegen het einde van het eerste trimester uit te brengen, zo voegt Re/code eraan toe, dat bronnen citeert dicht bij het project. Die bronnen hebben wel aangestipt dat het maximum aantal karakters nog kan veranderen tegen de aankondiging van de definitieve versie van het nieuwe product.

Om een gelijkaardig uiterlijk van de twitterstream te behouden, test Twitter trouwens een versie van de app die tweets van 140 karakters toont, maar die meer tekst vertoont wanneer men erop klikt, zo vervolgt Re/code.

Onder leiding van Jack Dorsey, de man die het bedrijf mede oprichtte en in oktober terugkwam als CEO, heeft Twitter blijkbaar een vernieuwingskoorts te pakken. Het bedrijf staat voortdurend onder druk om het aantal gebruikers te verhogen. Het groeiritme daarvan staat op zijn laagste punt sinds 2015, alsook de reclame-inkomsten.

Twitter zegt iets meer dan 300 miljoen gebruikers te hebben; het wordt voorgegaan door de app voor het delen van foto`s Instagram, dat in handen is van Facebook en verleden jaar meer dan 400 miljoen gebruikers telde.

Deze laatste nieuwe ingreep van Twitter valt trouwens niet bij iedereen in goede aarde; hun gemor valt te lezen onder de "hashtag" #beyond140.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top