MyMicroInvest voert een kapitaalsverhoging door van 3 miljoen en gaat internationaal. 

Deze kapitaalsverhoging waaraan  Philippe Haspeslagh, Jacques de Vaucleroy en Patrick Abadie hebben meegedaan, zal MyMicroInvest de kans geven om zich vanaf 2016 internationaal te lanceren.

post-image-3

MyMicroInvest bereidt zich voor op zijn internationale ontwikkeling en financiert zich voor 3 miljoen euro. Na drie jaar aangehouden activiteiten in België, waarbij het bedrijf kon bogen op een community van bijna 30.000  leden en een gecumuleerde investering van ongeveer 10 miljoen euro in een dertigtal innoverende bedrijven, is het platform MyMicroInvest van plan om naar een hogere versnelling over te schakelen.

Sinds zijn lancering in 2012, maakt MyMicroInvest het mogelijk om de besparingen van Belgische particulieren te koppelen aan de financieringsnoden van kmo’s en start-ups. Deze alternatieve investeringsmethode (crowdfunding) geeft particulieren de mogelijkheid om vanaf 100 euro te investeren in het kapitaal van jonge innoverende bedrijven in de vorm van een lening, toegestaan aan gevestigde kmo’s. Wat zo bijzonder is aan MyMicroInvest, is dat ze het grote publiek voorstellen om te investeren in deze bedrijven aan de zijde van professionele investeerders en tegen dezelfde voorwaarden als deze laatsten.   
MyMicroInvest is vandaag van plan om zijn succes internationaal te exporteren en heeft voor de komende drie jaar een commerciële ontwikkeling op het oog in 6 Europese landen.  

Back to top button
Close
Close