Opening van het Microsoft Transparency Center

Vandaag heeft gigant Microsoft zijn eerste Transparency Center buiten de Verenigde Staten officieel geopend.

post-image-3

Dit centrum, gevestigd in Brussel, staat open voor overheden die lid zijn van het Government Security Program, zoals Nederland, Spanje, Zweden en de Europese Commissie. Zij kunnen er de broncode van een groot aantal Microsoft producten ontleden in een beveiligde omgeving. Microsoft zal er trouwens ook gevoelige informatie delen over cybersecurity en een aantal beveiligingsrisico`s, en tevens toegang geven tot belangrijke technische informatie over de diensten en producten van Microsoft.

In het Transparency Center krijgen de overheden niet alleen toegang tot de broncode van veelgebruikte software, maar eveneens inzicht in de kwetsbaarheid van hun infrastructuur en van de manier om op incidenten te reageren. Met de technische informatie die zij er kunnen raadplegen kunnen zij hun IT-infrastructuur beter beveiligen, van de ontwikkelingsfase tot aan het onderhoud.

"De digitale beveiliging is een van de pijlers van de huidige digitale wereld", aldus minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. "De inspanningen die gedaan worden om onze vrijheden en verworvenheden te beschermen vereisen een gemeenschappelijke actie van de overheden en van de bedrijven die de technologie ontwikkelen en hen ter beschikking stellen. Hopelijk kan het Transparency Center van Microsoft hieraan in grote mate bijdragen".

Er bestaan momenteel twee centra van dit type in de wereld: het Transparency Center in Redmond en dat in Brussel. Het bedrijf wil zo de relaties met de overheden en internationale organisaties aanmoedigen. Het centrum staat open voor overheden uit de hele wereld die lid zijn van het Government Security Program, ongeacht of zij een commercieel contract afgesloten hebben met Microsoft. Momenteel zijn 42 instellingen van 23 regeringen lid.

Back to top button
Close
Close