Start-up UgenTec haalt iets meer dan één miljoen euro kapitaal op

UgenTec, de Belgische starter die laboratoriumsoftware ontwikkelt, heeft een miljoen euro aan risicokapitaal opgehaald bij een kleine groep Belgische investeerders.

post-image-3

Het IWT (Vlaams agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) heeft er 250.000 euro aan bijkomende middelen toegevoegd bestemd voor onderzoek. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM ondersteunt het project via een lening van 100.000 euro. UgenTec zal dit budget aanwenden om software te  ontwikkelen, zijn internationale expansie te ondersteunen en nieuw talent aan te werven.

Vandaag wordt het FastFinder-platform van UgenTec voor het automatiseren van DNA-analyses met succes gebruikt in enkele labo`s in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Dit jaar zullen niet minder dan 50 andere labo`s in Europa gebruik maken van dit platform. "Gezien de voortdurende groei in de vraag naar DNA-analyses moeten de labo`s het procedé versnellen. En met onze software kunnen zij juist die manuele analyse automatiseren", beklemtoont Tom Martens, medeoprichter van UgenTec.

Marketing in de Verenigde Staten
"Wij zijn van plan om onze activiteiten op korte termijn in heel Europa uit te breiden, en over 18 maanden willen wij FastFinder op de markt brengen in de Verenigde Staten", zo voegt Wouter Uten eraan toe, CEO van UgenTec. Om de certificering van de Food & Drug Administration (FDA) te behalen, moet UgenTec eerst zijn interne processen verfijnen om zich aan de Amerikaanse vereisten aan te passen.

UgenTec is trouwens ook van plan om de applicatie uit te breiden met nieuwe functies. Hiervoor zal UgenTec nieuwe .NET-ontwikkelaars rekruteren. Bovendien wil het bedrijf biotechnici aanwerven om verschillende functies te vervullen. UgenTec is van plan zijn personeelsbestand globaal te verdubbelen, zodat het 15 personen bereikt. Drie extra personen zijn al aangeworven, en zullen binnenkort het UgenTec-team van 8 personen vervoegen.

Belgische en Europese steun
UgenTec heeft het Health Accelerator coaching-traject van Microsoft Innovation Center Vlaanderen gevolgd en kon ook genieten van steun van de incubatoren iMinds, Bryo, EIT-ICT labs, Deloitte en het Limburgs innovatiecentrum van IWT.
 

 

 

Back to top button
Close
Close