17.000 $ voor de 18 karaat vergulde Apple Watch, Apple smijt zich op de luxe

Apple heeft maandag zijn langverwachte slimme uurwerk gelanceerd, dat tot 17.000 dollar kan kosten in zijn 18 karaat vergulde versie met het door gepolijst safierkristal beschermd display, maar de analisten vragen zich af of het allereerste door CEO Tim Cook gelanceerde nieuwe product potten zal breken.

post-image-3

De Apple Watch zal vanaf 10 april gereserveerd kunnen worden, en zal op 24 april in de winkel liggen - in New York, Parijs, Londen of Tokyo, maar niet in België.

Cook, die erop gebrand is om mode en technologie te mengen, heeft in San Francisco het toneel gedeeld met het model Christy Turlington Burns, dat de Apple Watch gebruikt om zich voor te bereiden op de marathon, en met Apple-ingenieurs die verschillende applicaties voorstelden, waaronder een waarmee men een Uber-chauffeur kan bestellen.

De Beurs heeft deze presentatie niet echt kunnen smaken, getuige daarvan het Apple-aandeel dat met een bescheiden winst afsloot. Beleggers en analisten zijn het er wel over eens dat Apple miljoenen uurwerken zal verkopen aan zijn fans, maar vragen zich toch af of de Apple Watch een "killer app" zal hebben waarmee zij een groter publiek kan bereiken.

In modekringen wordt de Apple Watch momenteel beschouwd als een gadget, en niet als het laatste nieuwe modesnufje dat men wil bemachtigen.

De startprijs van de Apple Watch Sport zal 349 dollar bedragen voor het kleinste model (38 mm), terwijl de standaard versie zal beginnen aan 549 dollar. De high end versie Edition zal aan 10.000 dollar verkocht worden maar kan ook 17.000 dollar kosten.

Alle modellen bevatten een digitaal scherm dat het uitzicht kan aannemen van een klassieke uurwerkkast of het hartritme kan weergeven, foto`s vertonen of de interface van toepassingen.

Tim Cook heeft beklemtoond dat de Apple Watch voorzien zal zijn van verschillende functies die momenteel enkel voorbehouden zijn voor de iPhone; die laatste kan zich draadloos koppelen met het uurwerk en het zo met het internet verbinden.

Het uurwerk zal tijdens workouts het hartritme volgen, zal zijn eigenaar aan zijn afspraken herinneren via een klopje op de pols, en zal telefoonoproepen kunnen plaatsen die door de iPhone doorgestuurd woren, vermits het uurwerk over een luidspreker en ingebouwde microfoon beschikt.

Tim Cook heeft tevens een nieuwe MacBook voorgesteld waarvan de startprijs 1.299 dollar bedraagt en die amper een kilo weegt.

Alle grote automobielmerken zullen het CarPlay systeem aanbieden, een omzetting van de functies van de iPhone naar een dashboard. De iPhone 6 en 6 Plus noteren een tevredenheidsgehalte bij de gebruikers van 99%, zo verklaarde de CEO van Apple eveneens.

Apple biedt wetenschappers bovendien nieuwe ontwikkelingstools aan die in Researchkit gegroepeerd worden en waarmee zij applicaties kunnen bedenken voor klinische testen.

En tot slot is er de betalende Amerikaanse tv-zender HBO, die maandag aangekondigd heeft dat zijn langverwachte online aanbod exclusief op de Apple-toestellen van start gaat in april, op tijd dus om te kunnen profiteren van het nieuwe seizoen van de succesreeks "Game of Thrones".

Back to top button
Close
Close