Herschikkingen aan de eBay top

Herschikking aan de top bij eBay: Jeff Jordan, de grote baas van eBay’s online betalingsdienst, PayPal, stapt op. Officiële reden: meer tijd met het gezin doorbrengen.

post-image-3

Zoals bekend lanceerde Google recent in de VS zijn eigen online betalingstechnologie, onder de naam CheckOut. Ebay noteert her en der al groeivertragingen, de aandelenkoers van het bedrijf hapert al eens en analisten wijzen er op dat CheckOut op termijn een belangrijker concurrent voor PayPal wordt dan men nu vermoedt. De reden: het ding is gebruiksvriendelijker, het betalingsproces verloopt sneller en de handelaar krijgen betere voorwaarden.

Volgens Citigroup bijvoorbeeld zou de omzet van PayPal, die om en bij een kwart uitmaakt van de totale eBay-omzet, volgend jaar zeker worden negatief beïnvloed door de komst van CheckOut. Dat eBay bang is mag blijken uit het feit dat het CheckOut uit de betaaloplossingen van eBay houdt.

Jeff Jordan stond voor zijn PayPal periode aan het hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten van eBay zelf. Hij werd lange tijd gezien als de opvolger van CEO Meg Whitman. Volgens sommigen kan het vertrek van Jordan ook daarmee te maken hebben: te veel goesting om snel de te lang aanblijvende Witman op te volgen en dat mens wil daar maar niet weg.

Zijn opvolger is al bekend: Rajiv Dutta, tot dusver de baas van het door eBay overgenomen Skype.

Er werd tenslotte ook een nieuwe ‘president’ aangeduid voor eBay International onder de persoon van Lorrie Norrington, vroeger CEO van Shopping.com, een prijsvergelijkingssite van eBay.

Verdere analyses:

Back to top button
Close
Close