Assisto, de app waarmee u een vaststelling kan maken op uw smartphone, haalt 550.000€ op

Assisto heeft zijn tweede kapitaalsverhoging afgerond. Het bedrijf beschikt nu over 550.000€ om de ontwikkeling van zijn activiteiten voort te zetten in België en vooral in het buitenland. Deze fondsenwerving brengt het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap op 800.000€.

post-image-3

De beleggers, ondernemers en medeoprichters van Keytrade Bank en Ogone, hebben dus hun vertrouwen in deze unieke applicatie herbevestigd.

Deze kapitaalsverhoging betekent meerdere belangrijke ontwikkelingen voor het bedrijf. Hierdoor zal Assisto niet alleen in staat zijn om zijn positie op de Europese markt te versterken en in het bijzonder zijn activiteiten en user base uit te breiden in heel Europa,  maar het zal ook zijn team kunnen versterken dat van 6 naar 8 personen gaat. Zo kan het tegemoet komen aan de vraag van zijn partners en nieuwe functionaliteiten en technische oplossingen blijven ontwikkelen.

U moet weten dat vandaag in Europa één wagen op tien elk jaar schade oploopt. Met name ontvangen de verzekeringsmaatschappijen in Frankrijk elk jaar 9 miljoen aangiften van auto-ongevallen, in België 1,2 miljoen en in Luxemburg 50.000.

Na een auto-ongeval in 2012 begrijpt Vincent Castus, pionier in de ontwikkeling van applicaties voor smartphones in België, hoe belangrijk het is om het papieren aanrijdingsformulier te laten evolueren naar een simpele en mobiele tool.

Hij besluit de handen ineen te slaan met Lionel de Somer en Fabian Van Kerckhove om ASSISTO op te richten en uit te bouwen, een gratis mobiele applicatie waarmee elke weggebruiker snel en eenvoudig een autoschade kan aangeven bij zijn verzekeringsmaatschappij.

Sinds zijn lancering heeft Assisto al meer dan 3000 gebruikers geholpen bij het invullen van hun aanrijdingsformulier en om hun ongevalsaangifte aan hun verzekeraar te bezorgen. Vandaag melden de bedenkers van de app dat bijna 50.000 chauffeurs Assisto gedownload hebben.

U kunt de app downloaden via de QR code hieronder.

Back to top button
Close
Close