Microsoft krijgt terug wat kleur

Satya Nadella, de nieuwe CEO van Microsoft, is in zijn overgangsexamen voor Wall Street geslaagd met de publicatie van een trimestriële winst die met 7% daalde maar hoger lag dan verwacht, ondanks de voortdurende daling van de pc-verkoop.

post-image-3

Na deze aankondiging steeg het Microsoft aandeel met 3% om 40,96 dollar te bereiken. Hiermee benaderde het opnieuw het niveau van het jaar 2000, het gouden tijdperk van de internet zeepbel.

Het aandeel is sinds het aantreden van Satya Nadella als CEO begin februari met 8% gestegen en met 19% sinds de aankondiging, in augustus, van het aanstaande vertrek van zijn voorganger, Steve Ballmer, die met pensioen gaat.

De groep uit Seattle, de wereldwijde nummer één van de software, maakte een winst bekend van 5,66 miljard dollar (4,1 miljard euro), wat neerkomt op 68 cent per aandeel, en dit voor zijn derde fiscaal trimester dat afgesloten werd op 31 maart. Ter vergelijking: het jaar tevoren bedroeg die winst 6,05 miljard (72 cent /aandeel), maar hieraan moet toegevoegd worden dat toen geprofiteerd kon worden van uitgestelde inkomsten.

Het omzetcijfer is met 0,4% gegroeid tot 20,4 miljard dollar.

Terwijl de pc-verkoop maar blijft achteruitgaan, wil Satya Nadella het bedrijf dat Windows uitvond terug laten focussen op mobiele toestellen en cloud computing.


(via Reuters)

Back to top button
Close
Close