Immoweb investeert in BI

De Belgische vastgoedsite laat de klassieke analysetools (spreadsheet, overzichten en andere lijsten) ten voordele van een instrument dat krachtigere rapporten genereert: SAS Visual Analytics.

post-image-3
Door te kiezen voor deze analytische oplossing, geeft het directieteam van Immoweb (de groep Axel Springer Digital Classifieds) zichzelf de middelen om meer dynamische rapporten en grafische analyses te gebruiken, in reële tijd.
Op het terrein zal de BI-oplossing (Business Intelligence) vooral worden gebruikt ter ondersteuning van beslissingen op het vlak van toekomstig beheer, zoals bijvoorbeeld voor het bepalen van prijzen of voor operationele analyses tijdens de lancering van nieuwe producten.
Deze beslissing van de Duitse uitgever (Bild, Die Welt, StepStone) – die een meerderheidsaandeel in Immoweb heeft verworven eind 2012 – is gebaseerd op een strategie waarin wordt gestreefd naar een betere operationele opvolging, gebaseerd op gecentraliseerde gegevens en genormaliseerde rapporten, verrijkt met potentiële gesofisticeerde analyse-instrumenten in drill down.
"We beschikken voortaan over een duidelijk en erg visueel overzicht van al onze activiteiten, en kunnen snel in de kern van data duiken, indien er onverwachte resultaten naar boven komen. Voortaan gebruikt iedere verantwoordelijke dezelfde operationele rapporten, meer bepaald over het aantal goederen, de conversiepercentages, de prijzen, de wachttijden of de evoluties per type vastgoed, geografische zone of klantensegment. Genoeg om een pak sneller te kunnen beslissen,” zei Ingrid Willems, operationeel directrice bij Immmoweb.
Back to top button
Close
Close