De "perverse" gevolgen van de privé-smartphone op het werk

Naarmate het fenomeen van de BYOD zich verder verspreidt, blijken de effecten ervan op de productiviteit van het personeel minder positief dan verwacht. Zo zouden de bedrijven er enkel bij winnen indien hun netwerken voldoende aangepast zijn op vlak van debiet en veiligheid.

post-image-3

De exponentiële groei van het gebruik van de smartphone leidt tot een verhoogde vraag naar breedband bij 84% van de bedrijven, zo blijkt uit een onderzoek van BT in opdracht van Cisco. De effecten van BYOD (Bring Your Own Device) worden voelbaar door een daling in de performantie van sommige toepassingen, wat dan weer de productiviteitswinst vermindert die door de slimme toestellen beloofd was. Van de personeelsleden die over een Wi-Fi verbinding beschikken aan hun bureau, moet bijna de helft (46%) afrekenen met een zekere wachttijd om in te loggen of toegang te krijgen tot een applicatie.
Een veralgemeende Wi-Fi toegang via een geoptimaliseerd netwerk is dus onmisbaar om een Bring Your Own Device (BYOD) beleid uit te werken. Toch geeft 45% van de ondervraagde personeelsleden aan niet altijd draadloos toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk.
Volgens Neil Sutton, vice-president Global Portfolio, BT Global Services: "Het toelaten van BYOD in al zijn vormen draait niet enkel rond toestellen en een mobiliteitscontract. De bedrijven moeten rekening houden met de compatibiliteit van de toestellen, de beveiliging, de Wi-Fi, het netwerk en de performantie van de applicaties, terwijl men zich ook moet concentreren op een kostenbesparing".
Met andere woorden leiden draconische beperkingen op Wi-Fi toegang of een gebrek aan investeringen in een voldoende Wi-Fi dekking onvermijdelijk tot een slechte ervaring voor het personeelslid. Dat wil uiteraard niet zegen dat de netwerken open moeten staan. De bedrijven moeten zich er eerder van verzekeren dat het beleid voor de beveiliging van het netwerk onderhouden wordt, terwijl men zich ook bekommert om toegang tot het netwerk, het beheer van de toestellen en de toepassingen.

Back to top button
Close
Close