Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

Acco en Intracto realiseren digitaal leerplatform

Acco en Intracto realiseren digitaal leerplatform

Uitgeverij Acco ontwikkelde samen met digitaal agentschap Intracto een interactief digitaal leerplatform. Het leerplatform wordt momenteel getest door studenten communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), onder begeleiding van professor Dirk De Grooff voor het vak ICT – Technologie en Toepassingen.

Het E-Lexicon gaat verder dan het digitaal maken van inhoud. Centraal staat het studeerbaar maken van leerstof, een belangrijk doel voor Acco. Acco wil als coöperatieve organisatie studenten hierin helpen en neemt het voortouw in deze nieuwe manier van studeren. Cruciaal hierin is dat studenten in interactie kunnen treden met hun studiemateriaal. Hierbij werd er steeds gedacht aan verschillende manieren om meerwaarde te creëren in de digitalisering van leerstof.
Het E-Lexicon is bedacht vanuit ‘de student’. Wat op papier kan, kan digitaal ook – en veel meer: markeren, noteren, verrijken van definities met audiovisueel materiaal en het inoefenen van leerstof. Studenten helpen bovendien om het E-Lexicon rijker en beter te maken door het aan te vullen met extra materiaal. Deze interactie helpt de studenten de inhoud ervan onder de knie te krijgen. Bovendien communiceert de docent via het E-Lexicon welke begrippen te kennen zijn voor het examen. 
Studeren kan via desktop computer, laptop, tablet of smartphone. Het digitaal leerplatform werd ontwikkeld vanuit responsive design en is compatibel met alle apparaten. Het platform kan ook makkelijk uitgebreid worden naar andere leerdisciplines. 
Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top