Paypal trekt naar de winkels

Het filiaal van eBay biedt voortaan een betaaloplossing voor buurtwinkels aan gekoppeld aan de smartphone. Door deze dienst aan te bieden wil PayPal de transacties en betalingen via mobiele toestellen uitbreiden.

post-image-3

Deze dienst voor mobiele betaling werkt in combinatie met een toestel ter grootte van de klassieke smartphone. Met het toestel kan de handelaar betalingen aanvaarden via een klassieke krediet- of bankkaart; een chip en een code volstaan - tot hier niets nieuws.

Maar het bijzondere is dat het toestel verbinding legt met de nieuwe versie van de PayPal applicatie voor terminals onder Android OS en iOS. De bezitters van smartphones kunnen dus rechtstreeks betalen via hun mobiele telefoon. Momenteel heeft PayPal gezegd dat voor het gebruik van de PayPal Here dienst gefactureerd zal worden aan de handelaar, zonder meer informatie te geven.

Volgens PayPal zou de betaaldienst PayPal Here vanaf deze zomer beschikbaar moeten zijn in het Verenigd Koninkrijk, vooraleer hij zou verschijnen op het Europese content. De dienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten, Japan en Australië.

Back to top button
Close
Close