FaceJobb start met e-rekrutering per video

Hot! Een Belgische start-up lanceert het eerste online rekruteringsplatform met videopresentaties. Een nieuwigheid die wat uitleg verdient...

post-image-3

Dat video op het internet succes heeft, moet niet meer gezegd worden. Het is trouwens het medium dat het meeste impact heeft op de internauten! Meer had de Waalse start-up Facejobb niet nodig om een rekruteringsplatform te lanceren dat rond video draait.

"Via video zijn beroep voorstellen, een vacante betrekking of een CV, en communiceren over de kansen: het is een uitstekende manier om de aantrekkingskracht van een merk te optimaliseren en de medewerkers/kandidaten te valoriseren door hen het woord te geven", legt Feyz Mert uit, bedenker en oprichter van de site Facejobb.com.

Concreet bevat de site jobaanbiedingen begeleid door "filmpjes" van een tot twee minuten, die niet opdringerig zijn vermits het de internaut is die beslist of hij al dan niet op de video klikt.

Het pluspunt van de video zou de HR professionals moeten toelaten een aanvullende boodschap te brengen over het jobaanbod die het verschil maakt.

De video betekent een niet te verwaarlozen extra kost voor het bedrijf, maar hij zou het logischerwijze meer zichtbaarheid moeten geven tegenover zijn concurrenten.

Back to top button
Close
Close