BeCommerce: schaf de 7-daagse betalingstermijn af

Staatssecretaris Hervé Jamar pakte recent uit met een actieplan voor een betere belastinginning. Een van de sectoren die Jamar daarbij in het vizier heeft is die van het internet. BeCommerce reageert en doet een tegenvoorstel.

post-image-3
Niet dat het e-commerce sectorplatform, dat binnen de schoot van het BDMV opereert, niet wil dat de fiscale fraude via internet wordt aangepakt. Maar waarom, in plaats van de in ons land toch nog wel embryonale internethandel viseren, niet eerder stimulerende initiatieven nemen, vraagt het platform zich luidop af.

En BeCommerce komt meteen met een voorstel dat volgens de organisatie meer geld in de kassa van de belastingsdiensten moet doen terecht komen.

De associatie suggereert om de bepaling uit de huidige wet op de handelspraktijken te halen die de consument bij verkopen op afstand (waaronder e-commerce dus) het recht geeft om met betalen te wachten tot 7 dagen na het ontvangen van zijn goederen.

Het argument van BeCommerce: België is het enige land met zo een maatregel en dat zorgt voor een ongelijke concurrentiepositie met buitenlandse e-commerce spelers, en bovendien is het een rem op de komst van nieuwe spelers. Dus, aldus BeCommerce in een notendop: schaf de regel af, doe de omzet in e-commerce toenemen en spijs de belastingskas.

http://www.becommerce.be/

LEES OOK:
Zoekmotoren in het aankoopproces
Hypervision realiseert e-commerce webstek voor Samsonite
Ogone noteert belangrijke groei voor afstandverkoop en online handel

Back to top button
Close
Close