Is uw website aangepast aan mobiel internetgebruik?

Slechts 40% van de Belgische top 100 merkensites is aangepast aan mobiel internetgebruik. Hiermee scoren de Belgische sites beter dan de Nederlandse en Britse, waarvan respectievelijk 20% en 38% klaar is voor mobiel gebruik. Dit blijkt uit cijfers van IAB Belgium.

post-image-3

 Google en IAB Belgium lanceerden er de IAB Mobilizer waarmee bedrijven kunnen nagaan hoe mobielvriendelijk hun websites zijn. Met deze gratis tool op www.iab-community.be/mobilizer kunnen bedrijven eveneens zien hoe ze de mobiele gebruiksvriendelijkheid van hun websites kunnen optimaliseren.

“Opmerkelijk is dat 1 op 5 van de merken met een mobiele website geen automatische toestelherkenning heeft. Wanneer iemand met zijn of haar mobiel toestel naar de website surft, wordt hij of zij dus niet automatisch doorgeschakeld naar de mobiele versie”, aldus Patrick Marck, general manager van IAB Belgium. “Met de IAB Mobilizer willen we bedrijven het belang aantonen van een site die rekening houdt met mobiele gebruikers. Deze tool laat hen toe hun eigen website te testen op mobiele compatibiliteit en wijst hen op de bestaande mogelijkheden om deze te optimaliseren. Men vindt er eveneens een lijst van bedrijven die mobiele en responsive websites bouwen.”

Back to top button
Close
Close