IPv6: snellere ontplooiing

13% van de bedrijven heeft al het nieuwe adressysteem IPv6 toegepast in zijn netwerk of een deel ervan, terwijl dat in 2011 slechts 5% bedroeg, zo blijkt uit een recent onderzoek uitgevoerd door BT.

post-image-3

Volgens het onderzoek "2012 BT Diamond IP IPv6", uitgevoerd bij een breed staal van internationale bedrijven, kent het gebruik van het nieuwe adressysteem IPv6 een "spectaculaire" groei. 13% van de bedrijven heeft immers al IPv6 ingevoerd  op zijn netwerk of een deel ervan, terwijl dat slechts 5% bedroeg in 2011. 44% van de respondenten is trouwens van plan om IPv6 binnen de twee jaar toe te passen, gezien de constante uitbreiding van het internet, maar ook het snel uitgeput raken van de IPv4 adressen, het oude internet adressysteem.

Over het algemeen is 55% het ermee eens dat de "invoering van het IPv6 protocol voor het hele netwerk noodzakelijk is ", wat betekent dat de meeste bedrijven zich er niet toe zullen beperken IPv6 slechts in een deel van hun organisatie te gebruiken doch het breder zullen ontplooien om er ten volle gebruik van te kunnen maken.

22% van de ondervraagden meent echter wel dat de juiste argumenten nog ontbreken om een voldoende return on investment te rechtvaardigen. De vereiste infrastructuur, die toch wel complex ervaren wordt, is een ander obstakel, zelfs indien bijna 60% van de respondenten toegeeft dat de IPv6 technologie voldoende op punt staat om hem in te voeren.

Toch overweegt bijna de helft van de respondenten een invoering van IPv6 binnen de twee jaar.

Back to top button
Close
Close