PayPal lanceert een systeem om in winkels te betalen met gsm

Paypal, operator van betalingen per internet en filiaal van de online veilingsite eBay, kondigt de lancering aan van een systeem om betalingen in de winkel te regelen per gsm.

post-image-3

Dit procédé, genaamd "PayPal Here", is bestemd voor kleine winkeliers. Het werkt met een software en een driehoekige elektronische sleutel die men verbindt op de mobiele telefoon. Via het systeem kan de winkelier betalingen aanvaarden door gelijk welke kredietkaart te fotograferen met een multifunctionele telefoon.

PayPal heeft akkoorden gesloten met de belangrijkste uitgevers van kredietkaarten, zoals American Express, Visa en MasterCard.

"Geen enkele winkel zal kunnen zeggen dat hij een bepaalde betaalmethode niet kan accepteren,” zei de vicevoorzitter van PayPal voor mobiele toestellen, David Marcus.

"We gaan deze dienst actief promoten bij onze 100 miljoen PayPal-gebruikers in de wereld,” ging M. Marcus verder.

De elektronische sleutel en de software van PayPal Here zijn gratis. Het systeem werd gelanceerd voor de iPhone van Apple en PayPal belooft dat er zo snel mogelijk een versie komt voor toestellen onder Android (het besturingssysteem van Google).

PayPal zal handelaars een commissie factureren van 2,7% per transactie. De dienst lijkt een afgeleide van de dienst die wordt voorgesteld door het jonge bedrijf Square van de medeoprichter van Twitter Jack Dorsey. Square kende een groot succes bij zelfstandige ondernemers en kleine winkels.

Back to top button
Close
Close