Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

Investeerders zetten hun zinnen op Yahoo

Investeerders zetten hun zinnen op Yahoo

Blackstone Group en Bain Capital zouden, met Aliaba en Softbank, een voorstel kunnen doen voor de overname van Yahoo, wat de portaalsite op 25 miljard dollar zou valoriseren.  

De investeringsfondsen Blackstone Group en Bain Capital zouden Yahoo kunnen overnemen, samen met twee partners: het Chinese Alibaba en het Japanse Softbank. Indien het aanbod bevestigd wordt, zou het bod de Amerikaanse zoekmachine op 25 miljard dollar valoriseren, wat neerkomt op 20 dollar per aandeel. Donderdag is de koers van het Yahoo aandeel met 4,8% gestegen.

Sinds begin oktober kreeg de zoekmachine vernieuwde aandacht van potentiële kopers. Verleden week kon men vernemen dat Microsoft het vertrouwelijkheidakkoord getekend had om toegang te krijgen tot financiële informatie over Yahoo. De belangstelling van Alibaba voor Yahoo was al sinds begin oktober bekend. Ter herinnering, Yahoo heeft 40,5% van het kapitaal van Alibaba in handen. Begin september had het portaal abrupt haar algemene directrice Carol Bartz aan de deur gezet.

Véronique Arène
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top