Internet en privacy: akkoord tussen Facebook en de Amerikaanse autoriteiten

De Amerikaanse autoriteiten en Facebook hebben dinsdag een akkoord aangekondigd dat een einde zou moeten maken aan de procedures van de Federal Trade Commission (FTC), die de website ervan beschuldigd had dat ze haar eigen beloften over de vertrouwelijkheid van de gegevens van haar gebruikers gebroken heeft.  

post-image-3

"De voorgestelde regeling houdt in dat Facebook verschillende maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat het in de toekomst haar beloften nakomt, inbegrepen (...) expliciet de toestemming vragen van de gebruikers vooraleer hun gegevens te delen buiten wat zij zelf bepaald hebben in hun privacy instellingen", legt de FTC uit in een persbericht.

Het akkoord voorziet met name dat Facebook, een gigant die zegt wereldwijd meer dan 800 miljoen gebruikers te hebben, de toestemming moet krijgen van de internaut vooraleer de manier te mogen wijzigen waarop zijn gegevens meegedeeld worden, en dat het zich 20 jaar lang onderwerpt aan onafhankelijke audits over haar werkwijze op dit vlak.

M. Zuckerberg heeft eraan herinnerd dat de FTC "onlangs akkoorden afgesloten had met Google en Twitter die helpen om de nieuwe privacy normen in onze sector op te stellen".

"Vandaag heeft de FTC een gelijkaardig akkoord aangekondigd met Facebook", voegde Mark Zuckerberg eraan toe. "Dat wil zeggen dat wij een duidelijk engagement nemen, op lange termijn, om te doen wat wij altijd geprobeerd hebben te doen en willen blijven doen: (de internaut) de tools geven om zelf te controleren wie toegang heeft tot zijn gegevens".

Back to top button
Close
Close