eBay legt de hand op Hunch,  site die aanbevelingen bij de aankoop geeft

Door Hunch te bemachtigen kan de gigant van de e-commerce eBay te weten komen wat de koper graag heeft, gebaseerd op zijn smaak en andere voorkeuren.

post-image-3

eBay heeft zopas de site Hunch verworven, specialist in de aanbeveling van producten, en dat voor een niet nader genoemd bedrag. Dankzij deze overname zal de gebruiker een reeks aanbevelingen kunnen ontvangen op basis van zijn voorkeuren; Hunch bekijkt de gegevens van verkoopsites, om een "Taste Graph" op te bouwen, fiches die de kopers op het web met elkaar verbinden op basis van hun voorkeuren voor producten.

Dankzij deze aankoop kan eBay dus verder gaan dan eenvoudige aanbevelingen, artikel per artikel. De groep zal gebaseerd zijn op een bredere waaier voorkeuren en interesses zoals de leden die formuleren, om hen aan te moedigen om andere artikels te bekijken die zij op de eBay site zouden kunnen kopen.

Het vermogen van Hunch om de gegevens aan te passen aan de behoeften van zijn klanten, zal ook toegepast kunnen worden voor andere aspecten van eBay, zoals de search en reclame.

Hunch, met zetel in New York, startte zijn activiteiten in juni 2009. De teams zullen binnen het bedrijf blijven bestaan.

Véronique Arène
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close