Google+: binnenkort tools voor sociale samenwerking voor het bedrijf

Na Jive Software en SalesForce Chatter, is het de beurt aan Google om tools aan te bieden voor sociale samenwerking voor het bedrijf; hiervoor wordt binnenkort een update van Google+ uitgebracht.

post-image-3

Google wil zijn klanten een versie bieden van Google+ die  samenwerkingstools  bevat specifiek voor de professionele omgeving. Het bedrijf uit California maakt zelf al intern gebruik van deze versie. Dat is wat Bradley Horowitz verklaarde, vice-president producten van Google+, tijdens het Atmosphere evenement dat Google georganiseerd had. "Wij weten dat dit wereldwijd zal veranderen hoe bedrijven werken, omdat wij het zelf uit eigen hand ondervonden hebben", verklaarde hij.

Zo zal de functie Cirkels van Google+, waarbij gebruikers hun "vrienden" in verschillende groepen kunnen indelen, de afdelingen IT, marketing en andere, in staat stellen om "de uitwisselingen binnen het bedrijf te beheren". Men kan met name ervoor zorgen dat "berichten, die publiek mogen zijn binnen het bedrijf, niet automatisch open staan voor mensen buiten het bedrijf". Het gebruik van deze werkversie van Google+ heeft de communicatie binnen Google "volledig veranderd", aldus de VP. "De tool heeft de plaats ingenomen van mail, wiki`s en andere" bij de communicatie binnen het bedrijf. "Hij geniet zelfs de voorkeur van de gebruikers", zo bevestigt Bradley Horowitz. "Wij stellen vast dat er een vraag bestaat naar een dergelijke tool. Wij zien dat, wij gebruiken het elke dag. Dat is waaraan wij werken", voegt hij eraan toe.

Deze functies zullen waarschijnlijk ook de mogelijkheid bevatten om via de Cirkels bestanden uit te wisselen tussen de gehoste productiviteitstoepassingen in Google Docs. Dit zou ongetwijfeld een meerwaarde brengen voor de klanten van Google Apps, die nog maar pas toegang gekregen hebben tot Google+.  Het is nog niet duidelijk of deze tools van Google+ voor samenwerking op de werkvloer beschikbaar zullen zijn voor alle klanten van Google Apps, of voor alle gebruikers van Google+. Alhoewel Google+ momenteel geen specifieke samenwerkingsfuncties biedt in het bedrijf, heeft de VP laten verstaan dat Google+ gebruikt kon worden op de werkvloer. Hij haalde hierbij het voorbeeld aan van de Hangouts, waarbij men een videogesprek met verschillende personen kan voeren.

De Google Apps omvatten reeds Docs, Gmail, Calendar, Talk, Sites, Video, plus andere toepassingen, maar er is nog geen tool voor sociale samenwerking in het bedrijf, dit in tegenstelling tot oplossingen van uitgevers zoals Jive Software, Socialtext of NewsGator. Zelfs al is de in de cloud gehoste software voor sociale samenwerking in het bedrijf in de laatste jaren erg populair geworden, toch had de internetgigant tot nu toe haar toepassingen niet uitgebreid met een dergelijke functie. Maar dat lijkt nu te veranderen, met de toekomstige evoluties van Google+.

Jean Elyan
Meer info op http://www.lemondeducloud.fr

Back to top button
Close
Close