Google gaat shoppen voor Google+ en Chrome

Google heeft twee aankopen gemeld. De eerste is Katango, een bedrijf dat een software uitgeeft om automatisch uw vrienden op Facebook en uw contacten op iPhone te sorteren. De tweede is Apture, dat plug-ins biedt voor multimedia content. Doel: Google+ en de Chrome browser verbeteren.

post-image-3

Google wil zijn sociale netwerk verbeteren en  meldt dat het hiervoor het bedrijf Katango verworven heeft voor een niet nader genoemd bedrag. Katango biedt een software aan die automatisch de vrienden van een Facebook abonnee en de iPhone contactpersonen in groepen sorteert. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een algoritme dat een resem gegevens en online interacties analyseert.

Het bedrijf uit Mountain View wil deze technologie gebruiken om de cirkels te verbeteren en ze interactiever te maken; Katango, dat zijn iPhone app in juli uitbracht, en zijn webapp in augustus, wil het vaak ingewikkelde proces vereenvoudigen om lijsten van vrienden op sociale netwerken aan te maken, te bewerken en te onderhouden.

Bradley Horowitz, vicepresident van Google, heeft de aankoop bevestigd: "Vanaf het begin heb ik gezegd dat wij grote ambities hadden met die cirkels. Bent u klaar voor een beetje magie in uw cirkels? Want die mensen zijn echte tovenaars". Er zal misschien wel wat integratie nodig zijn, want de Katango toepassing werkt momenteel niet met Google+. Een ding staat vast: de Katango app voor iPhone werd uit de App Store teruggetrokken, als teken dat Google hem gekocht had.

De tweede aankoop van Google, Apture, draait om een start-up gespecialiseerd in multimedia plug-ins op webpagina`s. Het bedrijf biedt een technologie voor contextuele informatie aan, Apture Hihglights, die uitgevers van sites in hun pagina kunnen integreren. Selecteert men dan een naam, dan zal er een venster geopend worden dat verschillende elementen vertoont met betrekking tot die naam, een uittreksel uit Wikipedia, YouTube, Flickr, enz. Het jonge bedrijf heeft op zijn site vermeld dat haar teams de Chrome afdeling van Google zullen vervoegen, om een betere gebruikservaring op het web te creëren. Het bedrag van de overname werd niet bekend gemaakt.

Jacques Cheminat
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close