Belgische kmo`s verkopen vaker online dan Duitse en Nederlandse

Het aandeel van kmo`s die online producten verkopen, ligt in België hoger dan in Duitsland en Nederland. Dat stelt Unizo zondag in een communiqué op basis van een recente studie van het Europees Parlement.

post-image-3

Zesentwintig procent van de Belgische bedrijven met meer dan 10 werknemers verkoopt volgens de ondernemersorganisatie dit jaar al producten online. "Dat zijn er 4 procent meer dan in Nederland en Duitsland. De jaarlijkse omzet in ons land via e-commerce is goed voor ongeveer 1 miljard euro", luidt het.

Uit de resultaten blijkt ook dat gemiddeld 13,6 procent van alle kmo`s al online verkoopt. In de kleinhandel zou dat zelfs 26,1 procent zijn.

Unizo meent evenwel dat het Belgische potentieel nog niet optimaal benut wordt, aangezien 52 procent van de Belgische onlineconsumenten zegt over de landsgrenzen te kopen. De organisatie zet de kmo`s dan ook aan op die trend in te spelen.

De ondernemersorganisatie verwacht ten slotte ook bijkomende inspanningen van de overheid in verband met bijvoorbeeld de e-identiteitskaart.

Back to top button
Close
Close