iPhone 4S batterij: Apple belooft een patch voor iOS 5

Apple heeft een software update aangekondigd die het probleem met de levensduur van de batterijen van de iPhone4S onder iOS 5 zou moeten oplossen.

post-image-3

Apple heeft bevestigd wat de bezitters van een iPhone 4S onder iOS al weten. Het bedrijf uit Cupertino heeft toegegeven dat iOS5, de laatste versie van zijn mobiele OS, ervoor verantwoordelijk was dat de batterijen van haar nieuwste smartphones minder autonomie hebben. En heeft verzekerd dat het een software update zou uitbrengen om het probleem op te lossen.

In een telefonisch interview met onze collega`s van Macworld heeft Natalie Harrison, woordvoerder van Apple, verklaard: "Slechts een klein aantal klanten heeft ons gemeld dat de batterij van toestellen onder iOS5 minder autonomie hebben dan aangekondigd. Wij hebben enkele bugs gevonden die de autonomie van de batterij beïnvloedden, en zullen over enkele weken een software update uitbrengen".

Apple had voorheen beloofd dat de iPhone 4S, dankzij het lage energieverbruik van de A5 processoren, 8 uur autonomie zou hebben voor telefoongesprekken in 3G, 14 uur gesprektijd op het Edge netwerk van AT&T, 6 uur surfen in 3G, 9 uur in Wifi, tien uur video, en 40 uur muziek beluisteren.

Een journalist van Macworld had onlangs zijn eigen ervaring hierover verteld, en, te oordelen naar de antwoorden van de lezers, was hij lang niet de enige die deze problemen met de batterij ondervond.

Véronique Arène
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close