De smartphones genereren 5% van het internetverkeer in West-Europa

Van de 10 Europeanen die een draagbare telefoon bezitten, maken vier nu gebruik van een smartphone. Dat legt voor een deel uit waarom het mobiele verkeer maar blijft groeien, zodat het in de maand augustus 2011 bijna 5% bedraagt in West-Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk), aldus een studie gepubliceerd door ComScore.

post-image-3

Het iOS van Apple is op zijn eentje goed voor meer dan 60% van het mobiele verkeer. Bekijkt men het  marktaandeel van de platformen dan ziet men dat iOS 61,1% genereert, ver voor Android (20,9%), RIM (8,5%), en Symbian (2,7%). Bijna de helft (43%) van het totale iOS verkeer is afkomstig van de iPad.

In de zone waarop dit onderzoek slaat, heeft 38,9% van de mobiele abonnees, ofwel 91,4 miljoen personen, verklaard een smartphone te gebruiken (+46% tegenover dezelfde periode in 2010), en dat valt duidelijk te voelen in hun gedrag.

Van de Europeanen met een mobieltje heeft 82,4% sms-berichten verstuurd in de maand augustus. Doch slechts 34% heeft een webbrowser geopend, 33,5%  heeft een app gelanceerd, 25,8% beluisterde muziek, en 22,6% logde in een sociaal netwerk in.

Al deze cijfers zijn gehaald uit het onderzoek naar het gebruik van mobiele toestellen met internettoegang in de vijf belangrijkste Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk).

Relaxnews
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close