Mobistar brengt (eindelijk) "Visual Voice Mail" op de iPhone

De audiovisuele boodschappendienst, die Steve Jobs bij de lancering van de eerste iPhone in 2007 voorgesteld had, komt nu eindelijk naar België dankzij Mobistar! Na bijna 5 jaar wachten dus...

post-image-3

Het is een kleine revolutie. Mobistar is de eerste Belgische mobiele operator die gratis de "Visual Voice Mail" lanceert, een dienst die al in 2007 voorgesteld werd bij de introductie van de eerste iPhone. Ondertussen maken tal van gebruikers in de hele wereld (om te beginnen met de Verenigde Staten) dagdagelijks gebruik van deze zeer handige functie. Terwijl hier in België onze operatoren eerder gekozen hadden voor de "radiostilte" strategie. Gelukkig is het wachten nu ten einde, vermits Mobistar officieel aankondigt dat de dienst geactiveerd wordt vanaf 31 oktober voor alle nieuwe iPhone-klanten (de bestaande klanten zullen nog tot midden november moeten wachten).

Ter herinnering: met de Visual Voice Mail krijgt de abonnee van de operator visueel toegang tot zijn voice boodschappen, zoals men nu al heeft voor zijn e-mails. Met deze dienst heeft men dus meer vrijheid bij het beheren en beluisteren van de boodschappen: met een klik roept men de lijst met al zijn boodschappen op, waarna men die via het aanraakscherm kan beheren: lezen, pauzeren, voor- en achteruitspoelen via een schuifbalk.

De dienst komt dus juist op tijd voor de lancering van de iPhone 4S in ons land.

Visual Voice Mail zou compatibel zijn met alle iPhone modellen (op voorwaarde dat men minstens versie 9.1 heeft van de "carrier settings"), en is gratis in België. In het buitenland wordt het door Visual Voice Mail gegenereerde verkeer gefactureerd als normale dataroaming. De klant kan echter de dataverbinding in het buitenland uitschakelen, en zal dan de traditionele Voice Mail meldingen ontvangen (One Click Voice Mail of SMS).

Back to top button
Close
Close