Google nog altijd interesse voor Yahoo!

Volgens de site van Wall Street Journal zou Google gesprekken aangeknoopt hebben met twee investeringsfondsen om te helpen bij de aankoop van Yahoo. Een initiatief dat met aandacht gevolgd wordt door de concurrentieautoriteiten.

post-image-3

De lijst met kandidaten voor de overname van Yahoo! is dit weekend nog wat langer geworden, met het nieuws op de website van Wall Street Journal als zouden er over deze overname gesprekken gevoerd worden tussen Google en twee investeringsfondsen. De site onthult de namen van de fondsen niet, en het bedrijf uit Mountain View geeft geen enkel commentaar. Er zijn meer bedrijven met belangstelling voor Yahoo!, dat op 20 miljard dollar geschat wordt. Niet minder dan 9 staan er in de rij, waaronder het Chinese Alibaba met zijn oprichter Jack Ma, maar ook Silver Lake Partners met Microsoft.

Maar het blijft een feit dat de interesse van Google voor Yahoo!, zelfs indirect, voor vragen zou zorgen bij de concurrentieautoriteiten. Met een marktaandeel in de search dat volgens Comscore op meer dan 65% geschat wordt, zou Google met deze operatie stijgen naar 80%, en zijn dominante positie nog versterken. Het bedrijf uit MountainView werd al onderworpen aan een grondig onderzoek door de Europese Commissie, over een mogelijk misbruik van zijn dominante positie. Brussel heeft vooral bepaalde commerciële praktijken in het vizier waarbij sites gestraft worden in hun ranking als gesponsorde link op Google.

Jacques Cheminat
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close