Google zal Buzz sluit over enkele weken

Als gevolg van het succes van zijn sociale netwerk Google+, heeft het bedrijf uit Mountain View gemeld dat het van plan is haar community platform Buzz te sluiten. De uitgever kondigde ook de sluiting aan van haar Open Source Code Search dienst en van zijn microblogging site Jaiku.

post-image-3

Verleden jaar had Google zijn sociale netwerk Buzz met veel toeters en bellen aangekondigd, waarmee het een geslaagde entree wou maken in het universum van de sociale netwerken. Maar enkele privacy-blunders hebben een blaam geworpen op de merknaam, en hebben geleid tot een klacht vanwege de Federal Trade Commission, de Amerikaanse regulator. De gigant stemde ermee in om haar praktijken op vlak van privacy aan een onafhankelijke audit te laten onderwerpen, en dit 20 jaar lang.

"Wij hebben veel bijgeleerd over producten zoals Buzz, en wij blijven elke dag verder werken aan tools zoals Google+", verklaarde Bradley Horowitz, productverantwoordelijke bij Google, in een blogposting. "Buzz zal over enkele weken sluiten, zodat het bedrijf zich beter kan concentreren op haar sociale netwerk".

De uitgever heeft ook de sluiting aangekondigd van twee andere diensten. In januari zal de toegang tot Code Search, een tool waarmee de internaut kan zoeken naar Open Source code, afgesloten worden, net als tot Jaiku, een microblogging site die Google in 2007 verworven had.

Tegelijkertijd maakt het Californisch bedrijf zich op om University Research Program voor Google Search stop te zetten; dat bood onderzoekers toegang tot de API (application programming interface) voor de Google zoekresultaten.
Begin september had de uitgever zijn voornemen aangekondigd om verschillende diensten op te schorten, waaronder de Aardvark vraag/antwoord tool, de visuele navigatietool Fast Flip, de bijkomende module voor de Google toolbar Sidewik, en de tool voor het taggen van afbeeldingen Image Labeler.

Véronique Arène
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close