.eu: een kwestie van plaatselijke registratie

EURid meldt dat 84% van de .eu domeinnamen toegekend worden via registratiekantoren die in de Europese Unie gebaseerd zijn.  

post-image-3

Voor het tweede jaar op rij blijft de registratie van .eu domeinnamen vooral een zaak van registratiekantoren. Volgens EURid, de belangrijkste beheerder van de Europese suffixen, "registreert 66% van de naamhouders zijn .eu domeinnaam bij een kantoor dat in dezelfde Europese lidstaat gevestigd is als zijzelf, terwijl 18% zich richt tot een kantoor dat zich in een andere EU lidstaat bevindt". Dit fenomeen zou te verklaren zijn door het feit dat "de aanvragers van een .eu domeinnaam verkiezen om beroep te doen op een geaccrediteerd registratiekantoor, omdat zij, indien nodig, hulp kunnen krijgen in hun eigen taal", aldus Marc Van Wesemael algemeen directeur van EURid.

De bezitters van een  Duitse, Litouwse of Poolse .eu domeinnaam zijn het meest geneigd om beroep te doen op een plaatselijk kantoor, terwijl hun Britse collega`s zich gemakkelijker wenden tot een bureau dat zich buiten de EU bevindt.

In 15 van de 27 EU lidstaten beheren de plaatselijke kantoren met accreditatie voor .eu  meer dan 90% van de registraties voor het .eu domein.

Ter herinnering, de sector van de domeinnamen is gemondialiseerd zodat de registratiekantoren met accreditatie voor het .eu domein zich eigenlijk overal kunnen bevinden. Tal van Amerikaanse registratiekantoren hebben trouwens filialen in Europa.

Back to top button
Close
Close