Ogone koopt in India

De leverancier van online betaaloplossingen verwerft EBS, met het ambitieuze doel de markt van Azië-Stille Zuidzee te veroveren.

post-image-3

EBS (E-Billing Solutions) is de tweede grootste leverancier van elektronische betaaloplossingen in India. Met deze operatie (waarvan het bedrag niet onthuld werd) koopt Ogone voor het eerst een ander bedrijf, en zet het zijn eerste stappen buiten de Europese markt waar het al vele jaren een van de koplopers is. EBS zal haar managementstructuur behouden, haar strategie, naam en logo. De Beheerraad van EBS zal aangevuld worden met drie leden van de Beheerraad van Ogone.

Peter De Caluwe, CEO van Ogone: "Slechts 8,4% van de Indische bevolking heeft toegang tot het internet, maar dat betekent al wel honderd miljoen internauten, wat van India het vierde grootste land ter wereld maakt op vlak van internetaansluitingen. De markt kent bovendien een zeer belangrijk groeipotentieel, vermits 80% van de huidige transacties afkomstig is van enkel de reissector. Een belangrijk bedrijf zoals EBS kunnen aankopen betekent dus enorme groeimogelijkheden voor ons en onze Europese klanten".

Back to top button
Close
Close