1 miljoen LinkedIn profielen in België

Het netwerk van professsionals heeft de kaap van het miljoen leden gerond in België, wat overeenkomt met 25% van de actieve bevolking. Het zijn de professionals uit de bank- en informaticasector die het meest gebruik maken van LinkedIn.

post-image-3

Met zijn 120 miljoen aangesloten leden op de vijf continenten is LinkedIn vandaag het meest uitgebreide professionele netwerk ter wereld.
"België blijft echter een strategische markt voor LinkedIn, omwille van de aanwezigheid van vele gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, maar ook van de zetel van de Europese Unie en tal van multinationals. En dus is het netwerken een tweede natuur geworden voor de professionals actief in België", legt Ariel Eckstein uit, Managing Director van LinkedIn EMEA.

De buitenlandse werknemers vertegenwoordigen ongeveer 11% van de actieve bevolking in België, wat de collaboratieve en internationale natuur verklaart van het professionele landschap in ons land.
Tal van Belgische werkgevers, zoals Agfa Healthcare, Belgacom of KBC, doen regelmatig beroep op de Hiring Solutions van LinkedIn, om talenten in België te rekruteren.

België vervoegt zo de andere Europese landen die eveneens het symbolische aantal van het miljoen leden overschreden hebben, zoals Groot-Brittannië (6 miljoen), Frankrijk (2 miljoen), Nederland (2 miljoen), Italië (2 miljoen), Duitstalig Europa (2 miljoen in Duitsland Oostenrijk en Zwitserland) en Spanje (2 miljoen).

Back to top button
Close
Close